Vijesti

Intervju Nemanja Šarović: Podrška Dodiku dokaz principijelnosti

"Mi smo i prije izbora rekli da podržavamo Dodika. On nije cvjećka, daleko od toga. Njegovi grijesi prema SRS-u su ogromni. Ali naši poslanici će ga podržati da ponovo formira vladu", istakao je u intervjuu za Press, zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović.

Da li ste zadovoljni rezultatima koje je Vaša stranka postigla na izborima u Srpskoj?

Jesmo. Osvojili smo dva poslanička mandata. Jedan na listi DNS-a, drugi na listi SP-a.

Da li je normalno da stranka učestvuje na izborima u dvije različite koalicije?

Nije normalno. Ali šta je na srpskoj političkoj sceni normalno? To je posljedica razbijanja radikala od strane Zapada i vlasti u Banjaluci na razne frakcije. Samo u Republici Srpskoj gdje kod Srba nacionalna svijest izuzetno razvijena, bilo je moguće da nacionalna stranka preživi ono što je preživela Srpska radikalna stranka.

Ranije ste optuživali Dodika da je oteo poslaničke mandate SRS-u, da vam je preoteo stranku, pa ste morali da je registrujete pod novim imenom. A sada ga podržavate?

Mi smo i prije izbora rekli da podržavamo Dodika. On nije cvjećka, daleko od toga. Njegovi grijesi prema SRS-u su ogromni. Ali naši poslanici će ga podržati da ponovo formira vladu.

Zašto?

Zato što je trenutno najveći garant stabilnosti i kontinuiteta Srpske, najveća brana pokušajima naših neprijatelja da izvrše potpunu reviziju Dejtonskog sporazuma i sruše RS. Nećemo valjda da podržimo one stranke koje podržavaju Zapad i NATO pakt.

Optužiće vas za neprincipijelnost?

Naprotiv, mi ovim pokazujemo da smo principijelni. Time što podržavamo Dodika, koji nam je kao stranci nanio veliku štetu, pokazujemo da nam je nacionalni interes važniji od stranačkog interesa. Šešelju, koji je ranije bio veliki Dodikov kritičar, sudbina RS je važnija od njegove sujte.

Je li sto stav rukovodstva SRS-a u Beogradu ili Šešeljev stav?

I naš i njegov. Šešelj je predsjednik SRS-a, mi poštujemo njegove stavove. Koji se u većini slučajeva pokažu kao ispravni. Ima i grešaka, ali ko ne griješi.

izvor: Press

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog