Region

Srbija poželjan partner Interpola

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Stefanović ocijenio je da je obilježavanje 100. godišnjice Interpola odlična prilika da se podsjete na ono šta Srbija znači Interpolu, ali i na sve što je Interpol učinio za Srbiju.

Nebojša Stefanović je u Monaku rekao da, prema podacima Interpola, Srbija spada među 10 najpoželjnijih partnera, a tako su se izjasnile svaka od 190 država, prenosi Fonet.

"To pokazuje našu ozbiljnost, preciznost i ono što srpska policija radi u međunarodnim odnosima", istakao je Stefanović.

Ministar unutrušanjih poslova je naglasio veliki značaj saradnje u Interpolu što je pokazalo i uspješno rješavanje nekoliko posljednjih teških slučajeva u Srbiji.

Prema njegovim riječima, posao srpske policije je da se bolje organizuje u saradnji sa drugim policijama u regionu, ali i na nivou Interpola.

"Kriminal ne poznaje granice, on se udružuje i moramo da postavimo snažnu odbranu za građane, koji treba da znaju da je naša policija svim silama da se bori protiv korupcije i kriminala, ma odakle dolazili", zaključio je Stefanović.

izvor: RTS

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog