Region

Šešelj će se obratiti građanima na mitingu u subotu

Potpredsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić izjavio je da će danas biti poznat datum kada će se lider radikala Vojislav Šeselj vratiti u Srbiju, i dodao da očekuje da će već naredne subote u Beogradu biti održan miting sa koga će se on obratiti građanima.

Miričić je rekao agenciji Beta da je sudsko vijeće Haškog tibunala donijelo odluku o bezuslovnom puštanju Šešelja, te da je Šešelj dobio tekst te odluke.

Očekujemo da će cijela procedura biti obavljena u narednih nekoliko dana, rekao je Mirčić i dodao da je za očekivati da lider SRS ubrzo dođe u Srbiju.

Njegova stranačka koleginica Vjerica Radeta napisala je na "Tviteru" da Šešelja očekuje u ponedeljak u Beogradu.

"Da se u Srbiji živi bolje Šešelja bi dočekali kao veliku žrtvu, pošto živimo jadno i bedno on će biti jedina nada i slamka spasa da se izvade iz močvare u koju su nas galopirajuće uveli (premijer Srbije) Aleksandar Vučić i (predsednik Srbije) Tomislav Nikolić", kazao je Mirčić.

Mirčić je naveo da očekuje spontano okljupljanje simpatizera SRS povodom dolaska predsjednika SRS u Srbiju.

Sudsko vijeće Haškog tribunala odlučilo je juče da pusti Šešelja na privremenu slobodu, zbog teškog zdravstvenog stanja, prenosi Blic.

Srbija je juče obavijestila Holandiju da može da garantuje za Šešelja ako se on pravno obaveže da će da poštuje uslove Tribunala.

On je u pritvoru Tribunala od 2003. godine.

Raspravno vijeće Haškog tribunala juče je pokrenulo inicijativu za puštanje na privremenu slobodu optuženog Vojislava Šešelja usljed pogoršanja njegovog zdravlja. 

izvor: Blic.rs

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog