Region

Srbi na Kosovu: Nije Rama potpisivao Briselske sporazume, gasio srpsku policiju i sudove

Izjava Edija Rame u Begradu da je "nezavisnost Kosova - realnost", nije iznenadila preostale Srbe na Kosovu i Metohiji, jer im neki srpski političari to poručuju već godinama.

Kosmetski Srbi su to isto čuli od  Vuka Draškovića, Čedomira Jovanovića i brojnih drugih srpskih političara i intelektualaca.

Oni su davno poručili da preostali kosmetski Srbi  moraju da "prihvate realnost" i  da se "odreknu mitova", kako je to u više navrata ponovio i sam ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ni od Rame ni od Hašima Tačija ili Ragmija  Mustafe iz Preševa srpski narod na Kosmetu   ne može očekivati podršku za očuvanje srpskih institucija ili za  uklanjanje carinskih punktova prema drugom dijelu Srbije.

Niko ne pruža podršku Srbima koji ne žele da  nose uniforme Kosovske policijske službe i Kosovskih bezbjednosnih snaga na čijim epoletama  je grb samoproglašenog Kosova, tvrde Srbi sa Kosova.

Kosmetski Srbi su znali da će Rama boraveći sa bratom /Osli Ramom/ u Beogradu akcenat staviti na ujedinjenje Albanaca.

Nije Edi Rama  potpisivao Briselske sporazume, gasio srpsku policiju i sudove, kažu oni.

Nije Rama gasio srpske opštine i pozivao Srbe da učestvuju na parlamentarnim i lokalnim izborima koje je raspisala Atifete Jahjaga predsjednica samoproklamovanog Kosova - kažu  kosmetski Srbi.

Takođe, nije Rama na zamišljenoj administrativnoj liniji Kosova i centralne Srbije postavljao carinske punktove.

Bivši gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović kaže da je svako ko iole poznaje Albance znao da će Rama boravak u Beogradu, i posebno u Preševu, iskoristiti da obnovi priču o Velikoj Albaniji.

"Sve ono što se desilo u Beogradu potvrđuje da je pred kosmetskim Srbima težak period.

Moramo se boriti za sopstveni identitet. Vreme je da se trgnemo ukoliko zaista želimo i verujemo da ćemo opstati na Kosovu i Metohiji" - kaže Stojanović.

izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog