Vijesti

Produžen mandat Eufora u BiH, Rusija uzdržana

Savjet bezbjednosti UN-a produžilo je mandat Eufora u BiH na godinu dana, a jedina uzdržana tokom glasanja o ovom pitanju od 15 članica Savjeta bila je Rusija, javlja ruska novinska agencija TASS.

U tekstu usvojene rezolucije kojom se odobrava produženje mandata Misije Altea na još godinu dana Savjet bezbjednosti UN-a pozdravlja odluku NATO-a da održi prisustvo u BiH u vidu svog vojnog štaba, prenosi Srna.

Stalni ruski predstavnik u UN Vitalij Čurkin tokom debate o BiH je pozvao na što ranije povlačenje osoblja visokog predstavnika, te prestanak spoljnjeg miješanja u unutrašnje poslove BiH.

Čurkin je ocijenio da su oktobarski izbori bili demokratski, te da su ponovo potvrdili sposobnost lokalnih strana da se izbore sa svojim zadacima.

U Savjetu bezbjednosti UN-a sinoć je održana debata na kojoj je svoj izvještaj o BiH podnio visoki predstavnik Valentin Inzko. 

Republika Srpska, takođe, je uputila Savjetu izvještaj o stanju u BiH, koji obuhvata pitanja u vezi sa prioritetima Srpske na unapređenju ekonomskih mogućnosti, reformi institucija na nivou BiH, zaštiti decentralizovane ustavne strukture BiH i zatvaranju Kancelarije visokog predstavnika. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog