Vijesti

Banjaluka - Tri nova parkinga u užem centru

U užem centru grada u toku iduće godine planirana je izgradnja parkinga kod Paskuline ciglane, "Medicinske elektronike" i u naselju Nova varoš, potvrdio je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

Kako je objasnio, ovaj prijedlog naći će se na Skupštini grada kako bi bio uvršten u Program zajedničke komunalne potrošnje za iduću godinu.

Odjeljenje trenutno priprema projektnu dokumentaciju za izgradnju ovih parkinga - kazao je Novaković. Dodao je da će izgradnja parking mjesta zavisiti od raspoloživog novca u narednoj godini.

Predsjednik Udruženja za bezbjednost saobraćaja RS Milenko Jaćimović rekao je da je na području cijelog grada potrebno više parking mjesta, posebno u Novoj varoši.

Problem u ovom naselju je što vozači koji rade u institucijama u blizini ovog naselja, zbog nedostatka parkinga na toj lokaciji, vozila parkiraju u Novoj varoši i time stanovnicima blokiraju parking prostor - kazao je Jaćimović. On je dodao da je RP-om ovog naselja planirana izgradnja bočnih parkinga u ulicama Stevana Mokranjca, Tina Ujevića i Ravnogorskoj ulici te na staroj lokaciji barake mjesne zajednice Nova varoš.

Izgradnjom ovih parkinga dobilo bi se više od 280 parking mjesta, bočnih bi bilo oko 250 i 34 parking mjesta na staroj lokaciji barake MZ Nova varoš - objasnio je Jaćimović i dodao da je zbog nedostatka novca ove parkinge potrebno graditi u fazama.

Izgradnja novih parking prostora na području grada posebno bi obradovala vozače.

Mještanin Obilićeva Miloš Marković kaže da su nedostatak parkinga i saobraćajne gužve u gradu neki od problema koji su iz dana u dan sve izraženiji.

Svakim danom na ulicama je sve više automobila tako da je prostora za parkiranje sve manje, a i pojedine ulice postale su uske za kretanje vozila - kazao je Marković.

Program

Prema programu zajedničke komunalne potrošnje, za tekuću godinu nije planirana izgradnja novih parkinga.

Za ovu godinu novac je izdvojen samo za održavanje opreme parkinga, garaža i pauk službe u iznosu od 105.000 maraka - navedeno je u pomenutom dokumentu.

Izvor: Glas Srpske
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog