Region

Dačić: Šešelj je politička prošlost

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da na oslobađanje Vojislava Šešelja gleda sa "humanitarnog aspekta" i ističe da je lider SRS-a "politička prošlost".

"Radostan sam što će biti pušten na slobodu, ali sam žalostan zbog toga što je obolio", rekao je Dačić za RTS. 

On je podsjetio da je Vlada Srbije više puta tražila da se, kako je naveo, prekine ta farsa koja i na Šešelja ima štetne posljedice. 

Dačić ističe da njega Šešelj "zanima sa aspekta sudbine našeg građanina koji je bio u Hagu i protiv koga se još vodi proces - i to neprihvatljivo dugo".

Prvi potpresjednik Vlade je prokomentarisao da li bi eventualni politički angažman Šešelja mogao bilo šta da promijeni na političkoj sceni Srbije. 

"Politički gledano, mislim da je to arhivski materijal imajući u vidu politiku za koju mislim da u ovom trenutku u Srbiji teško može da naiđe na neku ozbiljniju podršku. Sama ta ideja u 21. vijeku u ovoj situaciji u kojoj mi danas jesmo sa tvrdnjama da su Split, Zagreb ili Dubrovnik dio Srbije - ne može da naiđe na ozbiljnu političku podršku", rekao je Dačić, koji je predsjednik SPS. 

On je ocijenio da su "te ideje i takav način razmišljanja politička prošlost tako da na njega gledam kao na humanitarni problem, a u političkom smislu mislim da je politička prošlost". 

izvor: Fena

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog