Region

Josipović: Ne postoji hrvatsko pitanje, već pitanje ravnopravnosti

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da ne postoji hrvatsko pitanje u BiH, već pitanje ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda koja čine BiH.

"Na to pravo ima i hrvatski narod u BiH. Očito je, Hrvati se ne osjećaju ravnopravnim. To je bitno, a ne šta o tome misle političari izvan BiH", rekao je Josipović.

On je za "Dnevni avaz" ocijenio da će puna ravnopravnost uspostaviti toliko neophodnu ravnotežu, efikasno funkcionisanje i zdrave odnose unutar BiH.

"Na koji način će to biti ostvareno treba da odluče sami građani i narodi BiH. Vjerujem da samo rješenje koje proizilazi iz dijaloga, međusobnog razumijevanja i kompromisa može biti dugoročno održivo", istakao je hrvatski predsjednik.

On je rekao da je ocjenu da je potrebno postići punu ravnopravnost čuo od najistaknutijih političara, ne samo pripadnika hrvatskog naroda, već i od onih koji pripadaju bošnjačkom i srpskom narodu.

Govoreći o predstojećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, Josipović je istakao da se vidi na čelu Hrvatske u novom petogodišnjem mandatu.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog