Banja Luka

Obilježene 43 godine rada Mašinskog fakulteta

BANJALUKA - Mašinski fakultet Univerziteta u Banjaluci obilježio je 43 godine rada svečanom akademijom, te promocijom 107 diplomiranih inženjera mašinstva, šest magistara mašinskih nauka i 10 mastera.

Dekan Fakulteta Darko Knežević rekao je da na ovoj visokoškolskoj ustanovi trenutno studira 691 student na pet studijskih programa i 11 katedri, dok Fakultet raspolaže i sa 14 laboratorija.

On je dodao da na drugom ciklusu studira 90 studenata, 30 postdiplomaca po starom programu, te da je trenutno prijavljeno devet doktorskih disertacija.

"U prethodnoj školskoj godini uveden je fakultetski informacioni sistem, dok su zahvaljujući asutrijskom kreditu većem od dva miliona evra opremljene laboratorije", rekao je Knežević.

On je naveo da se na Fakultetu trenutno realizuje i sedam međunarodnih projekata.

Rektor banjalučkog Univerziteta Stanko Stanić rekao je da Mašinski fakultet radi ozbiljno i odgovorno, kako u nastavi, tako i u oblasti istraživanja.

On je čestitao diplomiranim inženjerima mašinstva, ocijenivši da je njihov rad potvrdio da je Mašinski fakultet njihova druga kuća.

"Drago nam je što ste vaše obrazovanje u oblasti mašinstva povjerili ovoj ustanovi i nadam se da ćete tu ostati i na daljim studijama", rekao je Stanić.

Najboljim studentima uručene su nagrade, a za donacije Fakultetu uručene su zahvalnice predstavnicima kompanija "El-DŽi" /LG/, "Daihen varstroj", Novoj banci Banjaluka, "Tri best", "Ist kod", "Topling", "Spektra", "Hiting" i "Eldaluks".

Čestitke Fakultetu uputili su predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić i direktor Vojno-tehničkog instituta u Beogradu Zoran Rajić.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri u Vladi Republike Srpske, dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu Milovan Milovančević, profesori Univerziteta u Banjaluci, predstavnici privrednog sektora, te kulturnog i javnog života.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog