Region

Beko stabilnije, ali postoje rizici

Beograd -- Stanje Milana Beka je jutros bilo stabilnije u odnosu na proteklu noć, navodi se u saopštenju Kliničkog centra Srbije.

“Zbog težine i vrste povrede narednih pet do sedam dana postoje rizici, a nastavlja se sa njegovim intenzivnim liječenjem“, piše u saopštenju.

Biznismen Milan Beko teško je ranjen sinoć ispred svoje kuće na Senjaku, zadobio je teške povrede, opasne po život i operisan je. 

Beko je nakon operacije prebačen na Odjeljenje intenzivne njege u stabilnom, ali teškom stanju. 

Zamjenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović rekao je da je Beko primljen u 17:30h, da je operacija uspješno završena oko 19:20h, kao i da su prognoze neizvjesne.

Istraga

Beogradskom “Blicu” u policiji su rekli da imaju snimke video nadzora ispred kuće Milana Beka, a riječ je o snimcima napravljenim u posljednjih mjesec dana, koji će biti pregledani.

“Očigledno je da je napadač znao navike Milana Beka, što ukazuje da ga je pratio izvesno vreme”, rekli su u policiji.

Inspektori su uzeli i snimke video nadzora koje ima većina vlasnika privatnih kuća u ulici kojom su napadači pobjegli.

“Za sada znamo da je riječ o dvojici napadača, izvršiocu i njegovom saučesniku. Obojica su na sebi imali dukserice sa kapljučama koje su imali preko glava i tamno plave jakne”, rekao je izvor “Blica”.

Izvor iz beogradske policije rekao je za “Blic” da su pronađene četiri čaure, jedno zrno, kao i otisak stopala za koji policija vjeruje da je napadačev.

“Nađeno je i više od 20 opušaka cigareta i svi tragovi sada će biti vještačeni kako bi se identifikovala osoba koja je pucala u Beka”, kaže za izvor iz beogradske policije.

Načelnik beogradske policije s ciljem hapšenja izvršilaca sinoć je naredio akciju “Vihor” – odnosno blokadu svih glavnih saobraćajnica u gradu, mostova, izlaza iz grada, ali i pojačanu kontrolu granice.

“Na rasvjetljavanju pucnjave odmah je angažovano 300 policajaca, koji su po hitnom naređenju angažovani na slučaju”, rekli su u policiji.

Vučić: Amaterski pokušaj ubistva

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je gotovo uvjeren da će u danima koji su pred nama oni koji su pokušali ubistvo Milana Beka biti pronađen i izvedeni pred lice pravde i dodao da to nije bilo profesionalno izvedeno.

On je, odgovarajući na pitanja novinara u Lazarevcu gdje je obišao rudarski basen Kolubara i kop Tamnava zapadno polje, rekao da mnogi nisu očekivali da će kada su zločinački ubijeni mala Tijana Jurić ili Luka Jovanović ubice biti pronađene, ali da to jeste učinjeno.

"Ovo svakako nije bilo profesionalno izvedeno, nije riječ o pokušaju profesionalnog ubistva. Mnogo grešaka su počinioci načinili i gotovo sam uvjeren da će u danima koji su pred nama oni koji su to uradili biti pronađeni i izvedeni pred lice pravde", kazao je Vučić.

Kako je naveo, to je najvažniji zadatak države da se pokaže da nijedan zločin ne može proći nekažnjeno.

"Oni koji su to počinili biće uhvaćeni i biće kažnjeni gotovo sam siguran u to", kazao je premijer i dodao da je, naravno, važno i to da je Beko živ.

izvor: Agencije

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog