Region

Hrvatska, roditelji prodali ćerku

Uhapšeni roditelji koji su za nekoliko hiljada evra prodali 14-godišnju ćerku. Privedeni su i roditelji 17-godišnjaka koji su kupili djevojčicu za rad u kući i seksualne potrebe svoga sina. Sedamnaestogodišnjaku su određene mjere opreza.

Za trgovanje i zlostavljanje se saznalo kada je djevojčica uspjela da pobjegne. Četvoro odraslih su osumnjičeni za krivično djelo trgovanje ljudima, a maloletni mladić za djela seksualne zloupotrebe djeteta mlađeg od 15 godina i seksualnog odnosa bez pristanka, prenosi Tanjug.

U saopštenju Županijskog državnog tužilaštva u Zagrebu navodi se da su roditelji o prodaji svoje ćerke, koju je odabrao sin iz druge porodice, dogovorili u maju ove godine u Novskoj po cijeni od nekoliko hiljada evra, navodi Hina.

Kupoprodaja je realizovana 30. avgusta i djevojčicu su protiv njene volje kupci odveli u njihovu porodičnu kuću u Zaprešiću.

Oduzeli su joj rodni list i pasoš, držali je pod neprekidnim nadzorom, prisiljavali na težak fizički rad u kući bez prekida i odmora, a sin ju je, iako svjestan njenog protivljenja, prisiljavao na seksualne odnose.

Iskoristivši trenutak nepažnje ukućana, djevojčica je u nedjelju, 9. novembra, pobjegla iskočivši kroz kuhinjski prozor, otrčala do željezničke stanice i, uprkos pokušajima 17-godišnjaka i njegovog mlađeg brata da je spriječe u tome, uskočila je u voz i tražila pomoć od putnika i radnika.

Sudija Županijskog suda u Zagrebu, zadužen za istragu o ovom slučaju, prihvatio je prijedlog državnog tužilaštva i odredio istražni zatvor za četvoro roditelja zbog opasnosti da utiču na svjedoke, a za sina porodice u kojoj je djevojčica zatočena i zlostavljana mjere opreza.

izvor: Agencije

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog