Vijesti

BiH na prvom mjestu destinacija koje treba posjetiti u 2015. godini

Portal World of Wonderlust, broj jedan blog iz oblasti turizma, sačinio je listu 15 destinacija koje treba posjetiti u 2015. godini, a na prvom mjestu nalazi se Bosna i Hercegovina.

Autor teksta Bruk Sovard, obrazložila je preporuku slikom Počitelja i podsjetila na raniji tekst “Deset razloga zbog kojih treba doći u BiH”, a u kojem je između ostalog navela prelijepu prirodu, ukusnu hranu, niske cijene, gostoprimstvo lokalnog stanovništva, geografsku poziciju BiH na Balkanu i mnoge turistima zanimljive činjenice. 

Ona takođe objašnjava da BiH treba posjetiti prije nego što je ostatak svijeta otkrije, ali i kako svaki dolazak turista potpomaže lokalno stanovništvo i ekonomiju zemlje koja je imala burnu prošlost. 


Na drugom mjestu je Irska sa svojim zelenim livadama i izvanrednom prirodnom ljepotom, ali i jakim kišama. Slijedi Patagonija, Čile, a četvrto mjesto zauzima Beograd, Srbija, grad koji je potcijenjen od strane turista, ali i posebno privlačan tokom ljeta. 

Belgrade

Na petom mjestu je Tasmanija, Australija, poznata po čistom vazduhu, netaknutoj divljini i planinskim stazama, a na šestom Oman država koja se nalazi jugoistočnom dijelu arapskog poluostrva, a poznata je po jakoj tradiciji i zanimljivoj kulturi. 


Ostale zemlje na spisku destinacija koje treba posjetiti su: 

7. Filipini

8. Novi Zeland

9. Nikaragva

10. Maroko

11. Atakama , Čili

12. Južna Afrika

13. Turska

14. Madagaskar

15. Kuba

autor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog