Sport

Otkrivene maskote za OI 2016. (Video)

Organizacioni komitet Olimpijskih igara i Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine otkrio je izgled maskota za najveću planetarnu sportsku smotru.

U saopštenju se ističe da maskote predstavljaju više životinja i biljaka iz Brazila, a ne neku pojedinačno – žuta je izabrana za Olimpijske igre, a plavo-zelena za Paraolimpijske igre.

Zvanično predstavljanje maskota uslijedilo je poslije zanimljivih aktivnosti u Riju i pojavljivanja maskota prethodnih Igara širom tog grada.

"Maskote za Rio 2016. godine predstavljaju raznolikost naše kulture i naših ljudi. Predstavljaju našu sreću, naš način života. Obje su magična bića sa moćima i prirodno se povezuju sa mlađima, koje želimo da uključimo u ovaj događaj", istakla je Bet Lula, brend direktorica Rija 2016, prenosi B92.

Nijedna od dvije maskote trenutno nema ime, ali je organizovano glasanje, u kojem će svi oni koji žele moći da izaberu jedno od tri ponuđena imena. Za maskotu Olimpijskih igara ponuđena su imena Oba, Eba i Tiba Tuke, a za Paraolimpijske igre Eskvindim, Vinicijus i Tom. Glasanje je moguće do 14. decembra na zvaničnom siteu Igara.

Olimpijske igre u Riju su na programu od 5. do 21. avgusta 2016. godine, dok će Paraolimpijske igre trajati od 7. do 18. septembra.

izvor: B92

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog