Vijesti

U Banjaluci uništeno ilegalno naoružanje prikupljeno od građana

Više od 430 komada naoružanja koje su građani dobrovoljni predali policiji u kampanji Biraj život bez oružja danas je uništeno u livnici Fabrike Jelšingradu u Banjaluci.

Kampanja Biraj život bez oružja Ministarstvo unutrašnjih poslova RS sprovodi od 1. septembra 2013. godine uz podršku UNDP-a, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Misije OSCE-a u BiH, britanske ambasade u BiH i EUFOR-a.

Zakonom o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i ilegalnog naoružanja građanima je omogućeno da dobrovoljno predaju policiji naoružanje koje posjeduju bez ikakvih sankcija i protiv njih se neće pokretati prekršajni ili krivični postupak.

U "Jelšingradu” je danas uništeno i naoružanje koje je prikupljeno u Federciji BiH i Brčko distriktu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS se ovim putem zahvaljuje građanima koji su prepoznali značaj ove problematike i policiji predali oružje koje ilegalno posjeduju, rekao je direktor Policije RS- Gojko Vasić.

Do sada je u RS i BiH uništeno više od 8.000 komada naoružanja koje su građani predali policiji u ovoj kampanji.

Vasić je, komentarišući istragu o audio materijalu na kojem premijerka Željka Cvijanović govori o navodnoj kupovini poslanika u RS, ponovio da je istraga usmjerena u više pravaca.

- Nadležni organi moraju da provjere autentičnost snimka, kao i navode koji se na njemu pojavljuju - ustvrdio je Vasić i dodao da će tužilaštvo tražiti da vještačenje obave domaći stručnjaci, ali i njihove kolege iz inostranstva. 

izvor: Fena

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog