Vijesti

Nevrijeme u Trebinju

Usljed obilnih kišnih padavina na području Trebinja voda je ušla u podrumske prostorije stambenih objekata u naselju Police, koji se nalaze uz potok Lušac, potvrđeno je u vatrogasnoj jedinici Trebinje.

Vatrogasci su intervenisali i na Aleksinoj međi i na Mosku, a voda se izlila na put prema naselju Rupe.

U Hidroelektranama na Trebišnjici kažu da je trenutni protok rijeke Trebišnjice 245 metara kubnih u sekundi, te ističu da je od juče od 10.00 časova u sliv Sušice palo oko 230 litara kiše po metru kvadratnom, dok u sjevernim dijelovima regije nije bilo značajnijih padavina.

U Bileći nema izlijevanja podzemnih voda. Od udara groma juče su na jednoj farmi u selu Vrbica stradale tri krave.

Zbog velike količine padavina zamućena su izvorišta u Trebinju i Bileći, pa se potrošačima preporučuje prokuvavanje vode prije upotrebe.

Voda iz poplavljenih podrumskih prostorija i sa puteva u Trebinju danas se povlači i za sada nema bojazni od većih plavljenja, potvrdio je šef trebinjskog odsjeka Civilne zaštite Nenad Šarenac.

On je istakao da je situacija danas mnogo bolja u odnosu na juče, kada su tri sela u Ljubomiru zbog nivoa vode na putu bila odsječena, a voda se ulila i na području grada u više podrumskih prostorija.  Voda se izlila i iz bregovačkog bazena, pa je bila zaprijetila i okolnim stambenim objektima.

Na području grada kiša od jutros ne pada, ali postoji bojazan da će najavljene padavine ponovo pogoršati situaciju.

Meteorolizi za danas najavljuju stabilizaciju vremenskih prilika dok se obilnije padavine očekuju sutra u popodnevnim časovima.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog