Vijesti

Izbori u tri opštine 1. februara

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH odlučila je danas u Sarajevu da prijevremeni izbori za načelnike opština Istočni Drvar i Domaljevac-Šamac, te prvi izbori u opštini Stanari budu održani u nedjelju, 1. februara.


Birači će u novoosnovanoj opštini Stanari prvi put birati odbornike u Skupštini opštine i načelnika opštine. 
 
Narodna skupština Republike Srpske početkom septembra je na posebnoj sjednici usvojila zakon kojim je osnovana opština Stanari. 
 
Izbori za načelnika Istočnog Drvara održavaju se nakon što su građani u avgustu opozvali dosadašnjeg načelnika Dragana Lukača, iz SNSD-a, a za načelnika Domaljevca-Šamca jer je Željko Josić, iz HDZ-a 1990, početkom izborne kampanje za ovogodišnje opšte izbore podnio ostavku na ovo mjesto. 
 
Centralna izborna komisija usvojila je i Uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora u ove tri opštine. 
 
Izborni rokovi počinju teći sutra, od kada političke stranke i nezavisni kandidati imaju šest dana za podnošenje prijava za ovjeru. 
 
Centralna izborna komisija BiH danas je prihvatila više ostavki mandata na različitim nivoima vlasti i dodijelila zamjenske mandate prvim kvalifikovanim kandidatima sa iste izborne liste.
 
izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog