Vijesti

Cvijanović: Prioritet ekonomska i socijalna stabilnost

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da će ekonomska i socijalna stabilnost biti prioriteti u radu Vlade Srpske, te da će u definisanju programa i mjera biti uvažavani stavovi i mišljenja svih partnera u društvu.

Cvijanovićeva je ovo istakla tokom razgovora sa predstavnicima Udruženja penzionera Republike Srpske, kojima je danas u Banjaluci predstavila program rada i aktivnosti u budućem periodu, kao i strateške ciljeve nove Vlade Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj izjavio je danas da će biti nastavljeno podizanje standarda penzionera bez obzira na teškoće sa kojima se Srpska suočava i da neće biti smanjivane penzije ukoliko bude "rezova" u javnom i drugim sektorima.

Redovnost isplata penzija biće nastavljena, prvo će biti isplaćivane penzije, pa onda plate i očekuje se od početka naredne godine i nastavak povećanja penzija, rekao je Rakulj.

On nije mogao precizirati koliko će biti to povećanje, ali smatra da bi ono bilo nešto više od dva odsto, napomenuvši da će to biti četvrto povećanje penzija u ukupnom iznosu većem od 10 odsto od kada je Cvijanovićeva na čelu Vlade Republike Srpske. Rakulj je naglasio da je na sastanku bilo riječi i o povećanju najnižih penzija u Srpskoj, ističući da to zavisi od toga sa koliko sredstava bude raspolagao budžet.

Govoreći o zahtjevu Partije ujedinjenih penzionera za mjestom direktora Fonda PIO Srpske, Rakulj je rekao da sa Udruženjem iz te partije nisu kontaktirali.

Mandatarka Željka Cvijanović sastaće se danas i sa predstavnicima Unije studenata i Omladinskog savjeta Srpske.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog