Vijesti

Nema poskupljenja odvoza smeća u Banjaluci

Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja neće dati zeleno svjetlo poskupljenju usluga odvoza smeća u Banjaluci u idućoj godini.

Potvrdio je to načelnik tog odjeljenja Zoran Novaković i dodao da je priprema izvještaja u toku.

''U ovom trenutku povećanje cijena odvoza smeća nije realno iz nekoliko razloga'', rekao je Novaković. Kako je objasnio, jedan od njih je taj što je cijena goriva pala, što će u znatnoj mjeri doprinijeti smanjenju troškova odvoza smeća, piše Glas Srpske.

''Racionalizacijom i boljom organizacijom moguće je održati se na postojećoj cijeni usluga'', kazao je Novaković i istakao da bi povećanje cijene izazvalo kontraefekat.

''Suština nije u povećanju cijene koju građani ne mogu da plate, tako da možemo izgubiti i one platiše koji sada plaćaju te komunalne usluge'', rekao je Novaković.

Pored preduzeća "Čistoća", koje je od gradskih vlasti tražilo povećanje cijena svojih usluga za 40 odsto u narednoj godini, zahtjev za povećanje cijena usluga nedavno je stigao i iz preduzeća "Vodovod".

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović rekao je da je u toku obrada pristiglog zahtjeva koji je "Vodovod" uputio za restrukturisanje cijene vode za iduću godinu.

''Zahtjev će biti brzo obrađen, gdje ćemo vidjeti njegovu opravdanost i naš stav uputiti Komisiji za korporativno upravljanje, koja će kroz svoje nadležnosti sagledati predloženi stav i uputiti ga gradonačelniku'', objasnio je Komljenović. On je dodao da će prijedlog takođe ići i na Skupštinu grada koja će dati svoj stav.

''Do povećanja cijene vode ne očekujem da će doći bar u značajnijoj mjeri, prije bi moglo biti restrukturisanja postojeće cijene vode'',  kazao je Komljenović.

Trenutna cijena odvoženja komunalnog otpada za domaćinstva je 0,115 KM po kvadratnom metru, dok cijena vode i kanalizacije sa PDV-om iznosi 1,08 KM po kubnom metru.

izvor: Nezavisne

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog