Region

Majdanpek ponovo bez struje

BEOGRAD- Majdanpek i okolina ponovo su bez električne energije, grijanja i vode i za sada nema preciznih procjena kada će struja doći i kada će biti otklonjeni novi kvarovi.

Stanovnici Majdanpeka sinoć su oko 22.00 časa nakratko dobili električnu energiju, ali je ubrzo ponovo iskočio dalekovod ka termoelektrani Drmno. 

Ministar energetike Aleksandar Antić rekao je za B92 da je sat vremena od dolaska električne energije u domaćinstva u Majdanpeku došlo do novog problema na električnoj mreži i nestanka struje. 

"Locirali smo problem na oko kilometar i po od Majdanpeka, na putu ka Kostolcu. To je vrlo nepristupačan teren i ekipe se trenutno probijaju ka tački prekida", rekao je Antić. 

Izvršni direktor Elektromreža Srbije /EMS/ Ilija Cvijetić izjavio je za RTS da očekuje da će struja u Majdanpek doći u toku dana. 

On je dodao da se cijele noći radilo da se osposobe još dva dalekovoda, da bi se dobilo sigurno napajanje Majdanpeka strujom. 

"Radimo sve što možemo, a i više nego što možemo. Velika je hladnoća. Angažovali smo još 50 ljudi", naveo je Cvijetić. 

Vojska Srbije dopremila je tri agregata velike snage, a ministar odbrane Bratislav Gašić danas će posjetiti Majdanpek. 

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da u Majdanpeku već tri dana nema uslova za normalan život i da se u takvoj situaciji proglašava vanredna situacija. 

"Mislim da je bilo potrebe za proglašenje vanredne situacije u Majdapeku, ali to ne podrazumeva evakuaciju stanovništva", rekao je Marić za RTS. 

On je dodao da je odluka kriznog štaba da se ne proglašava vanredno stanje. 

Zbog nevremena i pada dalekovoda, Majdanpek je četvrti dana bez struje, grijanja i vode, sa slabim signalom mobilnih operatera i problemima u fiksnoj telefoniji. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog