Region

Šešelj pred operacijom

Odluka o daljim koracima u liječenju Vojislava Šešelja, koji je iz Haškog tribunala otpušten zbog raka debelog crijeva i metastaza na jetrima, očekuje se narednih dana, izjavio je za "Politiku" dr. Milorad Bojić.

"Šešelj je ozbiljno bolestan, a priče da je zdrav i da mu nije ništa su gluposti i neću ih komentirati, ma od koga dolazile", rekao je Bojić, koji koordinira rad petočlanog tima liječnika koji je bio posjetio Šešelja u Haagu. 

On je dodao da su urađene kompletne laboratorijske analize, kompletna snimanja, kolonoskopija i snimanja skenerom, kao i da se čekaju još neki rezultati s biopsije. 

"Konzilij liječnika odrediće hoće li se odmah raditi operacija na jetrima, s kemoterapijom, ili će se ove dvije metode liječenja kombinovati", rekao je Bojić, prenio je Tanjug. 

On je dodao da Šešelj ima problema s plućima, da kašlje i da za to prima određenu terapiju, kao i da je bilo problema sa pejsmejkerom. 

"Od kada je došao nije se dogodilo nijedan dan da ima normalnu temperaturu, već svaki dan ima povišenu temperaturu između 37,5 i 38 stepeni", kaže Bojić. 

"Ništa nema tajnovitog u pogledu liječenja Šešelja. Utrostručene su vrijednosti tumor markera. Ima dvije metastaze na jetri i nađena su nova četiri polipa na debelom crijevu, od kojih je jedan karcinom", kaže Bojić. 

Prema njegovim riječima, da je ostao u Haagu, lider radikala imao bi novi karcinom debelog crijeva koji bi metastazirao.

izvor: Tanjug

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog