Vijesti

Kampanje „Petarde nisu igračke“

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka tokom decembra mjeseca tekuće godine provode akciju „Petarde nisu igračke“, sa ciljem informisanja i upozoravanja građana na opasnost i posljedice koje mogu proizvesti nezakonita i nestručna upotreba pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja.

U školama, na ulicama, gradskim trgovima  i drugim javnim mjestima građanima će biti podijeljeni leci pod nazivom „Petarde nisu igračke“ i „Ne dozvolimo da se smjeh pretvori u krik“.

Policijski službenici nadležnih policijskih stanica organizovaće edukativna predavanja u vaspitno-obrazovnim ustanovama, gdje će učenike i nastavno osoblje informisati o mogućim posljedicama koje nastaju nestručnim rukovanjem pirotehničkim sredstvima, o vrstama pirotehničkih sredstava koja su dozvoljena za upotrebu, zabranjenim mjestima za kupovinu, prodaju i upotrebu, kao i odredbama zakona koji sankcionišu upotrebu  nedozvoljenih pirotehničkih sredstava.

U cilju sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehničkih sredstava, policijski službenici će izvršiće kontrolu prodavnica ovlašćenih za prodaju pirotehnike, prilikom čega će vlasnike ovih prodavnica podsjetiti da se nabavka i prodaja ovih proizvoda mora vršiti u skladu sa važećim zakonskim propisima, dok će zajedno sa inspekcijskim službama preduzeti potrebne mjere i radnje radi sprečavanja prodaje pirotehničkih sredstava od strane lica koja nemaju ovlaštenja za njihovu prodaju.

Tokom prošlogodišnjih novogodišnjih i božićnih praznika na području CJB Banja Luka  oduzeto je 1800 komada petardi i više od 100 komada različitih pirotehničkih sredstava.

U istom periodu zabilježen je jedan slučaj povrede prstiju ruke koje je, usljed nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvaom zadobio maloljetnik iz Banja Luke. 

Policijski službenici policijske stanica Banja Luka-Centar, u petak 5.  decembra 2014. godine u 11,00 časova, na Trgu Krajine, vršiće podjelu letaka građanima Banja Luke.

izvor: Frontal

 

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog