Republika Srpska

Austrija uložila 234 miliona KM u RS od 2005. godine

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, gospodin Igor Vidović, razgovarao je danas u svom kabinetu sa Nj.E. ambasadorom Austrije, gospodinom Martinom Pamerom.

Na sastanku je razgovarano o situaciji u Republici Srpskoj sa posebnim osvrtom na poslovno okruženje, reforme koje su sprovedene ili koje su u toku, o ekonomskoj saradnji između Republike Austrije i Republike Srpske, kao i u domenu poslovnog ambijenta.

Ministar Vidović, istakao je da Republika Srpska sa Republikom Austrijom ostvaruje suficit u spoljno-trgovinskoj razmjeni gdje pokrivenost uvoza izvozom iznosi 175,9% za deset mjeseci 2014.godine, rečeno je u saopštenju ovog ministarstva.

Prema riječima ministra, strana ulaganja iz Austrije u RS od januara ove godine do danas iznose 30 miliona KM, što predstavlja mnogo veća strana ulaganja u odnosu na prethodne godine.

Vidović je naglasio da strana ulaganja iz Austrije u RS od 2005.godine do danas iznose 234 miliona KM, te da je Austrija značajan strani investitor za Republiku Srpsku i nalazi se na petom mjestu po visini ulaganja.

autor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog