Zanimljivosti

Ostavio unucima krš, ispostavilo se da vrijedi pravo bogatstvo (VIDEO)

Strastveni kolekcionar, bogataš Rodžer Bailon, je skupljao automobile od 1950. do 1970. i imao je plan da ih restaurira i izloži u muzeju. Nažalost, preminuo je 2004. godine.

Njegovo imanje u zapadnoj Francuskoj, s bogatom kolekcijom, je naslijedio njegov sin Žak, koji je umro prošle godine, pa je sve ostalo unučadima.

Oni nisu pridavali previše značaja zarđalim automobilima koji su stajali ispod trošne nadstrešnice. Ipak, jednog dana su odlučili da pozovu stručnjake da procijene koliko vrijedi ova "gomila krša".

Stručnjaci Metju Lamor i Pjer Novikof su uglavnom tužno gledali propale automobile konstatujući da većina ne može da se restaurira, ali kad su otvorili jednu garažu u kojoj su se nalazili malo bolje očuvani primjerci, nisu mogli da dođu sebi.

Ispod gomile starih novina bio je Ferari "250 GT SWB California Spader". Ovaj model vrijedi milione. Riječ je o izuzetno vrijednom modelu koji je proizveden u samo 37 primjeraka. Do njega je stajao Maserati A6G 2000 "Sport Frua", koji su Italijani napravili u samo tri primjerka. Nismo mogli da vjerujemo - rekao je Lamor, koji je s kolegom cijelu kolekciju procijenio na preko 15.500.000 miliona evra.

Među automobilima je i Talbot-Lago, koji je bio u vlasništvu egipatskog kralja, i još nekoliko manje vrijednih Ferarija, Bugatija, Јaguara itd. Kolekcija će početi da se prodaje na aukciji 6. februara sljedeće godine.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog