Vijesti

Ubicama Radovana Stijakovića 38 godina zatvora

Vrhovni sud RS potvrdio je presudu kojom su Robert Stijaković (26) i Danijel Dujić (26) osuđeni na 38 godina i tri mjeseca zatvora zbog ubistva Robertovog oca Radovana Stijakovića (49).

Vijeće Vrhovnog suda odbilo je kao neosnovane žalbe odbrane i tužilaštva i Dujiću i Stijakoviću potvrdilo kazne.

Tako je Robert Stijaković pravosnažno osuđen na 19 godina i tri mjeseca zatvora zbog naručivanja ubistva oca i podstrekavanja Dujića da to učini, te nedozvoljenog držanja oružja. Dujiću je pravosnažno izrečeno 19 godina zatvora zbog teškog ubistva Radovana Stijakovića.

U presudi se navodi da su njih dvojica 19. januara ove godine u kafiću "Kazablanka", u mjestu Kočićevo kod Gradiške, isplanirali i dogovorili ubistvo Radovana.

Robert je tada od Dujića tražio da ubije njegovog oca i obećao da će mu pomoći da se snađe u životu. Rekao mu je da će njih dvojica nakon toga dobro živjeti, s obzirom na to da je njegov otac imućan čovjek, a on i njegova sestra jedini nasljednici. Dujić je na to pristao, te je 22. januara oko 22 časa hicima iz automatske puške usmrtio Radovana.

Dujića je to veče do Radovanove kuće u Kočićevu kod Gradiške dovezao Robert svojim "mercedesom" i predao mu automatsku pušku iz koje je, po prethodnom dogovoru, trebalo da ubije njegovog oca.

Robert je tada otišao na slavu kod punca u Novu Topolu kako bi sebi obezbijedio alibi, dok je Dujić prišao kući sa zadnje strane, na mjestu koje nije pokriveno video-nadzorom, gdje je sačekao da Radovan dođe kući. Kada je oko 23 časa Radovan ušao u kuću i sjeo za radni sto u trpezariji u prizemlju, Dujić je kroz prozor ispalio rafal prema njemu, od čega ga je ubio sa najmanje 10 hitaca, koji su ga pogodili u glavu, vrat i gornji dio leđa.

Dujić je tada pobjegao do svoje kuće i pušku sakrio u betonski propust za vodu, a odjeću sa sebe zapalio.

Radovanov sin je sutradan slučaj prijavio policiji, a pred istražiocima, porodicom i brojnim novinarima glumio je uplakanog i ožalošćenog sina. Robert Stijaković i Danijel Dujić su uhapšeni 24. januara nakon što je policija otkrila da su oni to uradili.

Robert je tokom suđenja u banjalučkom Okružnom sudu ispričao da je glumio, ali da je u policiji sve priznao kada su oni sakupili dokaze da je on to uradio.

Poslije izricanja presude sudsko vijeće, kojem je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović, Robertu Stijakoviću i Danijelu Dujiću produžilo je pritvor.

Ovu odluku prihvatio je i Vrhovni sud RS.

Prema rješenju, pritvor im može trajati do upućivanja na izdržavanje kazne.

Stijaković i Dujić nalaze se u pritvoru od 24. januara ove godine. Vrijeme provedeno u pritvoru uračunaće im se u kaznu.

Izvor: Glas Srpske

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog