Vijesti

Radnici traže prijem kod premijerke

Tri radnika preduzeća "Tehnički remont" Bratunac, koji su počeli protest u banjalučkom parku "Mladen Stojanović", uputili su predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović zahtjev za prijem kako bi je upoznali o dešavanjima u ovom preduzeću.

Radnici traže da "novi poslodavac odmah odblokira račun preduzeća, obezbijedi posao za sve radnike i pozove ih da rade, umjesto što angažuje volontere, a zaposlene ucjenjuje". 

Od poslodavca zahtjevaju isplatu plate za protekle dvije godine, kao i duga radnicima koji su potpisali sporazum o isplati na rate. 

Radnici traže i da u "Tehnički remont" odmah budu upućeni istražni organi i ispitaju poslovanje preduzeća posljednjih godina. 

Radnik "Tehničkog remonta" Nebojša Banduka rekao je Srni da nije ispunjeno nijedno obećanje koje su dobili od Slavena Ristića, predstavnika kompanije iz Južne Afrike, koja je kupila ovo preduzeće.

On je naveo da trenutno u preduzeću radi oko 70 radnika, od ukupno 120, ali da ni oni nemaju posla, te da preduzeće ništa ne proizvodi. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog