Vijesti

Za 11 mjeseci 50 poginulih zbog vožnje u pijanom stanju!

U Republici Srpskoj je za proteklih 11 mjeseci 50 osoba poginulo u saobraćajnim nesrećama, za koje je utvrđeno da je uzrok bila vožnja pod uticajem alkohola, podaci su entitetske policije koja je zbog upravjanja vozilom u pijanom stanju ove godine iz saobraćaja isključila više od 13.000 vozača.

Radi bezbjednosti saobraćaja, s obzirom na predstojeće novogodišnje i božićne praznike, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS će od 20. do 31. decembra organizovati pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, radi kontrole prisustva alkohola u organizmu.

Aktivnosti se sprovode s entitetskim Ministarstvom saobraćaja i veza, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savezom, u okviru zajedničke kampanje "Stop alkoholu na točkovima".

Inače, tokom proteklih 11 mjeseci, u Srpskoj se dogodilo 7.766 saobraćajnih udesa, što je za 21 ili 0,3 odsto manje nego u istom periodu 2013, prenosi Fena.

U saobraćajnim nesrećama poginulo je 115 osoba, teže je povrijeđeno 583, a lakše 2.187.

Broj smrtno stradalih je za 19 odsto manji u odnosu na prethodni period, broj teže povrijeđenih je veći za 15,2 procenta, a broj lakše povrijeđenih veći je za 0,2 odsto.

Iz entitetske policije apeluju na građane da ne upravljaju vozilom pod uticajem alkohola i tako zaštite svoje i živote drugih učesnika i saobraćaju.

izvor: Tanjug

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog