Vijesti

Održana radionica na temu „Omladinski aktivizam“

Evropski parlament mladih, Lokalni tim Banjaluka je, u saradnji sa Savjetom omladinskih organizacija Banjaluka, u subotu, 20.12.2014. godine u Domu omladine u Banjaluci održao radionicu na temu ''Omladinski aktivizam''.

Radionici su prisustvovali mladi iz Banjaluke i okolnih opština.

Na ovoj radionici učesnici su imali priliku i da se upoznaju sa omladinskim organizacijama kao što su: AFS (Udruženje građana „Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini“), AIESEC, “In spe” - Zdravo da ste i Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. 

“Radionica je jako dobra prilika da se mladi, koji tek ulaze u svijet omladinskog aktivizma, upoznaju sa organizacijama koje im nude mogućnosti volontiranja i praksi. Mi imamo u planu da ovakve i slične radionice postanu redovna aktivnost Evropskog parlamenta mladih, kako bismo doprinijeli podizanju svijesti o omladinskom aktivizmu među mladima”, rekla je koordinatorica Lokalnog tima Banjaluka Evropskog parlamenta mladih, Milica Mijatović.

Evropski parlament mladih postoji u 41 zemlji Evrope, među kojim je i Bosna i Hercegovina. Glavni cilj organizacije je postati glavna platforma za podizanje svijesti o evropskim pitanjima, te omogućiti mladima da steknu lične i profesionalne vještine potrebne za razvoj individue, kako na poslovnom, tako i ličnom planu, a sve kroz neformalno obrazovanje. 

autor: Frontal

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog