Vijesti

Komarica: Hrišćani moraju biti znak mira i jedinstva

Biskup banjalučki Franjo Komarica poručio je danas da svi hrišćani moraju biti znak mira i jedinstva među ljudima i podsticati raznoliko bogatstvo i svejdočanstvo svih naroda i nacija.

"Jedno od najvećih zajednički dobara je pravedni mir u državi. Takav mir obezbjeđuje priznanje i poštivanje neotuđivog dostojanstva svakog čovjeka, osnovna ljudska prava i slobode, bez obzira na društveno, etničko, kulturno, nacionalno ili religiozno opredjeljenje", naveo je Komarica u božićnoj poruci.

On je istakao da hrišćani moraju otvoriti srce, um i život veličanstvenoj istini Božijoj o dostojanstvu čovjeka kao bogolikog stvorenja.

"Potrudite se da u vašoj životnoj sredini bude što manje zapuštenih i osamljenih ljudi, što manje beskućnika, protjeranih lica bez prava na vlastito domaćinstvo i zavičaj, te što manje izrabljivanih ljudi", dodao je Komarica.

Prema njegovim riječima, potrebno je omogućiti da što više ljudi u BiH bude istinski srećno na dobrobit ukupne društvene zajednice.

Komarica je ponovio da su katolici u BiH ugroženi i pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne ovoj zemlji u prevazilaženju svih poteškoća.

"Svima vama hrišćanska braćo i sestre, koji po novom kalendaru slavite najradosniji hrišćanski praznik Božić, od srca želim Čestit Božić i Isusovo rođenje, a vama koji ovaj praznik slavite po starom kalendaru radosno kličem - `Hristos se rodi, Vaistinu se rodi", zaključio je Komarica.

Izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog