Vijesti

Još jedno kuvajtsko naselje u Sarajevu? (Video)

Sve je veći broj kuvajtskih turista u BiH, kao i građana Kuvajta koji se odlučuju živjeti u ovom dijelu svijeta.

Kuvajtski investitori su prepoznali interes svojih građana i u posljednjih godinu dana širom Sarajeva niču ekskluzivna naselja za Kuvajćane koji bi trebalo da u BiH dolaze na ljetovanja i zimovanja, ali i za one koji u glavnom gradu BiH planiraju ostati.

Rezidencijalna naselja koja se grade u i oko Sarajeva sastoje se od ekskluzivnih vila. U Dobroševiću su izgrađene 34 vile veličine od 100 do 300 kvadratnih metara, koje su još krajem prošle godine prodate Kuvajćanima. 

Međutim, to naselje nije jedino. Ista firma investirala je u naselje u opštini Ilidža koje se sastoji od 18 lamela jednake veličine od 154 kvadratna metra. U ovim opštinama su zadovoljni i tvrde da je sve „čisto“ odrađeno. 

Prošle godine u Hadžićima položen je kamen temeljac za izgradnju kompleksa „Sarajevo resort“, u koji bi  investitori iz Kuvajta trebalo da ulože 35 miliona KM. Planirano je pravo turističko selo, sa vještačkim jezerom, zatvorenim bazenima, bilijarskim salama, terenima za sportove, supermarketom, kao i stambenim jedinicima.

Redakcija Frontala je otkrila još jedan projekat kuvajtskih investitora o kojem lokalni mediji nisu izvještavali. Radi se o „Uptown“ naselju iznad Sarajeva, koje se sastoji od 20 vila na tri sprata, a svaka parcela iznosi između 350 i 600 kvadratnih metara. Naselje, prema informacijama dostupnim na web-u, nalaziće se 3 km od Vogošće, 13.4 km od Baščaršije, a 11.3 km od aerodroma.  

Naime ovaj projekat čini se najekskluzivnijim do sada sa moderno opremljenim vilama,  uređenim terasama i dvorištima. 

Projekat se može naći na web stranici almaroum.com

Prema našim saznanjima AlMaroum je agencija za nekretnine, a za sebe kažu da su vodeća kompanija u Kuvajtu u ovoj oblasti.

„Naše usluge i proizvodi postali su sinonim za kvalitet, luksuz i visoku tehnologiju. Naše usluge su direktno povezane sa finansijskim i marketinškim aspektima naših nekretnina, akcija i korporativnih obveznica“, navedeno je na internet prezentaciji ove kompanije.

Pored njihove Facebook i web stranice, obje u potpunosti posvećene pomenutom sarajevskom projektu, o ovoj kompaniji nema više informacija, kao ni informacija o investitoru i planovima izgradnje.  

Redakcija Frontala uputila je e-mail pomenutoj agenciji, međutim odgovore nismo dobili. Nakon toga smo kontaktirali i Kuvajtsku ambasadu u Sarajevu, ali smo i ovaj put ostali lišeni odgovora. 

Prema onom što se može naći na sajtu AlMaroum, očigledno je da su kuće namijenjene kuvajtskim građanima, a Bosna i Hercegovina predstavljena je kao savršena zemlja za Kuvajćane koji žele stanovati u luksuzu nedaleko od centra grada, ali u miru koji pruža okolna priroda.





piše: Maja G. Đurđević 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog