Vijesti

Banjaluka: Zatvoreno 12 kafana

Banjalučki ugostitelji sve češće ne poštuju propise, a komunalna policija uglavnom interveniše zbog preglasne muzike i dužeg radnog vremena od dozvoljenog.

Prema podacima iz Gradske uprave, od početka ove godine izdata su 34 prekršajna naloga vlasnicima ugostiteljskih objekata i to 24 zbog prekoračenja radnog vremena i deset, jer je muzika bila toliko glasna da se čula van lokala. 

Zbog ovih prekršaja privremeno je zatvoreno 12 kafića. U Udruženju radnika ugostiteljstva i turizma smatraju da preglasnu muziku u lokalima komunalnoj policiji najčešće prijavljuju sujetni i zavidni građani. Nedavno smo sa nadležnima imali sastanak u Gradskoj upravi, kada smo postavili pitanje da li komunalna policija ima uvid ko prijavljuje glasnu muziku, jer je bilo slučajeva da čovjek sa Starčevice prijavi buku u lokalu koji se nalazi u Boriku., naveo je Željko Tatić, predsjednik udruženja.

On kaže da ne postoji zakon po kom je određeno koliko decibela je dozvoljeno u ugostiteljskom objektu, odnosno koja je to jačina buke koja ne remeti javni red i mir.

Čekaju odgovor

U Udruženju radnika ugostiteljstva i turizma kažu da su od nadležnih tražili da im se od15. decembra do 15. januara dozvoli da rade duže. Još nam ništa nije javljeno. Praznici su i vrijeme kada Banjluku posjećuje mnogi turista. Duži rad bi donio veći promet i punjenje gradske kase, kažu u udruženju.

Vlasnici ugostiteljskih objekata u regionu kupili su uređaj koji mjeri nivo buke, pozvali komunalnu policiju i ustanovili koliko je to decibela dozvoljeno, što bi trebalo uraditi i kod nas, rekao je Tatić.

On bezobrazlukom smatra uslovljavanje lokala da imaju ograničeno radno vrijeme, ističući da se tako, u najvećem gradu Srpske, uvodi policijski čas.

U Udruženju smatraju da svi lokali na području grada treba da rade neograničeno, ukoliko ne ugrožavaju javni red i mir.

Izvor: Blic

 

 

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog