Vijesti

Čubrilović: Očekujem bolju saradnju u parlamentu Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izrazio je očekivanje da će u 2015. u parlamentu Srpske biti što veća, bolja i šira saradnja.

 "Mi u Narodnoj skupštini potrudićemo se da obezbijedimo prohodnost vaših ideja do najboljih zakona i zakonskih rješenja, koji će omogućiti razvoj Srpske, prije svega, njenog realnog sektora i onoga od čega zavisi kvalitet života u Republici", rekao je Čubrilović na tradicionalnom novogodišnjem prijemu u Narodnoj skupštini za zvaničnike Srpske, narodne poslanike, predstavnike medija, direktore i rukovodioce javnih ustanova i institucija.

Čubrilović je pozvao narodne poslanike na saradnju i da svoje ideje pretoče u zakonska rješenja, kako bi parlament bio što efikasniji u svom radu.

"Pozivam sve one koji imaju smisla i želju da sarađuju sa Narodnom skupštinom Republike Srpske da na bilo koji način uspostave tu saradnju, a medije da izvještavaju o realnom radu parlamenta Srpske", istakao je Čubrilović.

On je napomenuo da se završava godina koja nije bila laka za parlament Srpske i njegov rad, o čemu govori podatak da čak od jula parlament Srpske nije imao priliku da održava svoje redovne ili posebne sjednice.

Čubrilović je izrazio zahvalnost svima koji su do sada radili na razvoju parlamentarizma u Republici Srpskoj.

Prijemu su prisustvovali predsjednik Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Željka Cvijanović, potpredsjednici Republike Josip Jerković i Ramiz Salkić, ministri u Vladi Srpske, predstavnici privrednih, društvenih institucija, organa vlasti na nivou BiH, predstavnici diplomatskog kora i medija.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog