Vijesti

Federalna policija demantovala učešće u pretresu redakcije Klixa

SARAJEVO - Federalna uprava policije saopštila je da njeni pripadnici nisu učestvovali u pretresu prostorija preduzeća "Intersoft" u Sarajevu, koje je vlasnik portala "Kliks".

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić potvrdio je Srni da su u pretresu učestvovali pripadnici kantonalnog MUP-a, ali nije mogao dati više informacija. 

Portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Alen Hamzić rekao je Srni da je pretres izvršen po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu, ali da ovo tužilaštvo nije uključeno u istragu. 

Kriminalistička policija MUP-a Kantona Sarajevo danas je uz podršku Službe za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske pretresla prostorije preduzeća "Intersoft". 

"Pretres se vrši zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo član 174, stav dva Krivičnog zakona Republike Srpske", saopšteno je iz MUP-a Srpske. 

Početkom decembra predstavnici portala "Kliks" pozvani su na informativni razgovor u MUP Republike Srpske po nalogu Specijalnog tužilaštva Srpske. 

Ministar unutrašnjih poslova u prethodnom sazivu Vlade Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je ranije da su novinari "Kliksa" pozvani na informativni razgovor u skladu sa zakonom i da MUP ne vrši pritisak ni na koga u vezi sa audio-materijalom o navodnoj kupovini poslanika. 

Ranije je saopšteno da istragom u ovom predmetu, u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, rukovodi tužilac Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog