Banja Luka

BL: U novogodišnjoj noći rođeno sedam beba

BANJALUKA- Uz banjalučke muzičare, dobro raspoloženje, hranu i piće brojni Banjalučani i oni koji su odlučili Novu godinu dočekati u najvećem gradu Srpske, uprkos temperaturi od minus 17 stepeni Celzijusovih, veselili su se na Trgu Krajine uz raznovrstan muzičko-zabavni program i tradicionalni vatromet.

Banjalučane je u novogodišnjoj noći zabavljala grupa "Balkan ekspres", Dado Glišić i mlada banjalučka pop-rok grupa "Nair". 

Građani su Novu godinu dočekali i u banjalučkim kafićima, restoranima i hotelima, te u kućnoj atmosferi, a dobro raspoloženje nije pokvarila niska temperatura. 

U Banjaluci je u ponoć promovisana i prva knjiga na svijetu objavljena 2015. godine - "Proljeća Ivana Galeba" Vladana Desnice, u izdanju Zadužbine "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd, a besplatni primjerci dijeljeni su građanima u parku "Petar Kočić". 

U gradu na Vrbasu u novogodišnjoj noći rođeno je sedam beba, dvije djevojčice i pet dječaka. 

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka /CJB/ je rečeno da je novogodišnja noć bez većih incidenata. 

Tokom novogodišnje noći na području Banjaluke izvršena su tri krivična djela, a javni red i mir narušen je u pet slučajeva. 

"Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, pet na području grada Banjaluka sa materijalnom štetom i jedna na području opštine Laktaši u kojoj je jedno lice zadobilo laše tjelesne povrede", rečeno je u CJB Banjaluka. 

Dva lica na području Banjaluke lišena su slobode zbog narušavanja javnog reda i mira, dva na području opštine Šipovo i dva na području opština Gradiška. Riječ je o licima zatečenim da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. 

U Službi hitne pomoći navode da je novogodišnja noć protekla relativno mirno. 

Od 19.00 časova sinoć do jutros u 7. 00 časova u Službi hitne pomoći pregledano je 50 odraslih pacijenata, oko 13 djece, a obavljeno je devet kućnih posjeta. 

Medicinske ekipe na Trgu Krajine nisu imale posebnih intervencija, a ni vatrogasci u novogodišnjoj noći, na sreću, nisu imali posla. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog