Vijesti

Istekla amnestija za dobrovoljnu predaju ilegalnog oružja

BANJALUKA- Centar javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka saopštio je da je 31. decembra 2014. godine istekla amnestija za dobrovoljnu predaju ilegalnog oružja i municije, kako je to bilo definisano Zakonom o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja u Republici Srpskoj.

Tokom primjene ovog zakona koji je stupio na snagu 1. septembra 2013. godine, s ciljem informisanja građana o opasnostima nelegalnog držanja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, na području CJB Banjaluka provedena je kampanja "Biraj život bez oružja", koja je trajala do 31. decembra 2014. godine. 

U navedenom periodu građani su dobrovoljno predali 253 komada "dugih cijevi", 30 komada "kratkih cijevi", 1.009 minsko-esplozivnih sredstava, 22.567 komada municije, 228 dijelova vojne opreme, sedam ručnih bacača i 3,700 kilograma eksploziva. 

Tokom amnestije, građani su mogli dobrovoljno, bez sankcija, da predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva, čije nelegalno držanje predstavlja opasnost za njih same, članove njihove porodice i cijele lokalne zajednice. 

CJB Banjaluka zahvalio je građanima koji su dobrovoljno predali oružje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva i pokazali visok stepen lične odgovornosti i povjerenja prema policijskim službenicima, koji su zajedno sa predstavnicima Civilne zaštite, na bezbjedan način preuzimali prijavljena opasna sredstva. 

izvor: Agencije

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog