Vijesti

Povećana kazna Lazaru Čavarkapi za ubistvo maloljetnice

BANJALUKA- Vrhovni sud Republike Srpske povećao je sa osam na 12 godina zatvora kaznu Lazaru Čavarkapi /21/, osuđenom za ubistvo Sofije Vukadin /17/ iz Pala u martu 2013. godine, potvrdila je Srni sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović.

"Vrhovni sud Srpske odbio je kao neosnovanu žalbu branioca, a uvažio žalbu okružnog tužioca i preinačio samo odluku o kazni. Čavarkapi je tako odluka o kazni povećana sa osam na 12 godina", pojasnila je Despotovićeva.

Ona je istakla da je Vladimiru Đodi u jednom dijelu potvrđena odluka o kazni, a u jednom dijelu vraćena na ponovni postupak Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu.

On je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog pomaganja Čavarkapi u ubistvu i u vezi s tim krivičnim djelom slučaj je vraćen na novo suđenje.

"Đodi je potvrđena kazna za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, ali je u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo uvažena žalba branioca, ukinuta presuda Okružnog suda u Istočnom Sarajevu i u tom dijelu predmet je vraćen na ponovan postupak", rekla je Despotovićeva.

Čavarkapa je proglašen krivim jer je 24. marta 2013. godine u jutarnjim časovima hladnokrvno pucao u glavu maloljetnoj djevojci pred njenom prijateljicom i još nekoliko osoba.

izvor Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog