Vijesti

Pravilnik o licenciranju ostaje na snazi

SARAJEVO - Pravilnik o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača ostaje na snazi, izuzev roka za izdavanje licenci, zaključeno je danas na sastanku ministara komunikacija i transporta BiH Damira Hadžića, ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Neđe Trninića i predstavnika resornog federalnog ministarstva.

Na sastanku je zaključeno da je Pravilnik o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača donesen u skladu sa Zakonom o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prevozu iz 2001. godine i u zakonitoj proceduri, te ostaje na snazi, izuzev roka za izdavanje licenci. 

Savjet ministara BiH upoznat je na današnjoj sjednici u Sarajevu o zahtjevu Vlade Pepublike Srpske za rješavanje spornih pitanja o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača i podržao je zaključke donesene na sastanku Hadžića, Trninića i predstavnika resornog federalnog ministarstva. 

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da je, uzimajući u obzir sve okolnosti nastale nakon stupanja na snagu Pravilnika, ostavljen rok od 90 dana - do 15. aprila - kao konačan rok za okončanje postupka izdavanja licenci Ministarstva komunikacija i transporta BiH. 

Praktično će do tada važiti ranije izdate licence na svim nivoima u BiH, s tim da je krajnji rok za predaju zahtjeva na nivou BiH za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača do 5. aprila, jer će od 15. aprila isključivo važiti licence izdate na nivou BiH. 

Ministarstvo komunikacija i transporta BiH formiraće radnu grupu sastavljenu od predstavnika ovog ministarstva, entitetskih ministarstava i privrednih komora te Brčko distrikta sa zadatkom analiziranja i eventualne potrebe izmjena i dopuna Pravilnika o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača. 

izvor Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog