Vijesti

Akcija #ZaBobana

Omladinski savjet Republike Srpske poziva sve građane, a posebno mlade ljude, da pozivom na broj 1415 doniraju 1 KM za liječenje Borislava Đurića (Bobana) iz Mrkonjić Grada.

Da bi Boban prohodao bez štaka, potrebne su dvije operacije koljena koje su izuzetno skupe (300.000 KM), jer boluje od hemofilije, pa samu hirurške intervencije i proces oporavka prati svakodnevno uzimanje skupih lijekova koji pomažu kod zaustavljanja krvarenja.

Boban je dugogodišnji omladinski radnik, entuzijasta, humanitarac, volonter i ambasador svoje zemlje širom svijeta. Osnivač je Omladinske organizacije Centar iz Mrkonjić Grada koja je učinila i čini mnogo za mlade ljude i razvoj opštine, kao i za omladinsko organizovanje u Republici Srpskoj, a 2012. godine mu je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske dodijelilo i Republičku nagradu za najboljeg organizatora volontiranja.

Ova organizacija je i jedan od osnivača Omladinskog savjeta Republike Srpske. Boban je pokretač velikog broja inicijativa za bolju zdravstvenu zaštitu oboljelih od rijetkih bolesti, što je razultiralo nedavnim usvajanjem Programa za rijeteke bolesti u RS od strane Vlade Republike Srpske.

Svakodnevno pomaže drugima i sam je organizovao veliki broj humanitarnih akcija.

„S obzirom da je dosada u stalnoj borbi za pravo na njegovanje zdravlja svih drugih trpjelo Bobanovo zdravlje jer je radi višeg cilja i dobrobiti mnogih, kao i većina velikih ljudi sebe potpuno stavio u drugi plan ne tražeći ništa, vrijeme je da mu bar djelimično vratimo za sve ono što je on dao drugima i da ne dozvolimo da ga bolest uspori u velikom broju aktivnosti koje želi da provede“, navodi predsjednik  OS RS, Miloš Blagojević

Akciju su pokrenuli Bobanovi prijatelji, a Omladinski savjet Republike Srpske poziva i druga udruženja građana da joj se priključe. Haštag akcije na društvernim mrežama je # ZaBobana. Akcija traje do 31.01.2015. godine. Pozivi su mogući samo unutar mreže m:tel.

Bobanu možete pomoći i uplatom sredstava na račun broj: 562-099-8100-2503-04 (Borislav Đurić, Razvojna banka A.D. Banja Luka, poslovnica M. Grad).

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog