Banja Luka

Preminuo Goran Terzić banjalučki fotograf

Banjalučki fotograf Goran Terzić preminuo je juče u svom rodnog gradu, ostavljajući brojna mjesta i ljude nezabilježene okom svoje kamere.

Fotografiju je volio na svoj poseban način, a ljude Banjaluke toliko da im je posvetio web stranicu i svakodnevno je bogatio za neku novu priču sugrađana.

Radio je i za medije, a iako nije bio profesionalni fotograf u smislu obrazovanja, fotografija je bila njegova studentska ljubav, kojoj se nakon uspješne karijere eletkrotehnike vratio.

Na konkursu “Fotografija godine 2012.” ušao je u izbor među 10 najboljih fotografija u kategoriji “Ljudi”. Do sada je izlagao u Sarajevu, Zenici, Livnu, Visokom, Banjaluci, Mostaru, Zagrebu i drugim gradovima. Zajedno sa Aleksandrom Siljkovićem realizovao izlozbu fotografija na internetu "Gradske priče".

Bio je više od godinu dana fotoreporter portala etrafika, čija je urednica ličnim pismom uputila posljednji pozdrav kolegi.

Stranicu koju je sa svim žarom i strasti kreirao i stvarao Ljudi Banja Luke, ostaće nepopunjena za mnoge priče, a čuvao ih je u svojoj arhivi dok za njih ne dođe vrijeme.

Mnogi medijski radnici koji su imali prilike da ga upoznaju i sarađuju sa njime znaju da je riječ o osobi velikog srca, odgovornog i dobronamjernog čovjeka.

autor: Frontal

 


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog