Republika Srpska

Fabrika obuće "Sportek" otvara pogon u Prnjavoru?

Delegacija opštine Prnjavor razgovarala je danas sa rukovodstvom Fabrike obuće "Sportek" iz Kotor Varoša o uspostavljanju privredne saradnje i proširenju investicionih ulaganja na druge opštine, prenosi poslovni portal "Capital".

Direktor "Sporteka" Federiko Zeketo rekao je da nisu isključene mogućnosti za ulaganja u susjedne opštine, kao što je Prnjavor.

- Postoje opcije da to bude i druga vrsta proizvodnje, a ne samo obućarstvo - istakao je ovaj italijanski investitor.

On je naglasio da Republika Srpska ima povoljan poslovni ambijent za investitore kada je riječ o cijeni radne snage.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da su na sastanku predstavljene mogućnosti koje nudi ova lokalna zajednica koja posjeduje razvijenu i kvalifikovanu radnu snagu za obućarsku i metalostrugarsku industriju.

- Istakli smo regulatornu reformu kojom je opština Prnjavor omogućila da se svi potrebni administrativni procesi i radnje urade u što krećem vremenu. Od velikog je zanačaja i smanjenje stope poreza na nepokretnosti koja je sada 0,08% i jedna je od najnižih u Srpskoj - rekao je Gatarić poslije sastanka u Kotor Varošu.

Član "Sportekovog" Upravnog odbora Miroslav Peteršin podsjetio je da preduzeće radi za tri multinacionalne kompanije – "Nike", "Crocs" i "Decathlon" i da ima vlastitu proizvodnju biciklističke opreme.

Petrešin je najavio da je u planu uvođenje proizvodnje tekstila u okviru biciklističkog programa i izrazio uvjerenje da će do kraja godine zaživjeti i proizvodnja nosača za rasvjetne stubove, za koju posjeduju licencu.

Tvornica obuće "Sportek" u Kotor Varošu trenutno zapošljava oko 1.500 radnika, prenio je "Capital". 

izvor: capital.ba


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog