Vijesti

SARAJEVO

Povrijeđeni radnik van životne opasnosti, velike gužve u saobraćaju

Inspektori i pripadnici policije i jutros su nastavili obavljati uviđaj nakon pada oplate koja je povukla i skelu na zgradi u izgradnji na Marijiin dvoru i tragedije u kojoj su dva radnika poginula, a jedan teško povrijeđen, piše novinska agencija Patria.

Stanje teško povrijeđenog radnika koji je smješten na KCUS-u nakon jučerašnje nesreće na Marijin-Dvoru je stabilno i nalazi se na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

Potparolka KCUS-a Muamera Šehić izjavila je jutros za da je riječ o osobi inicijala N. H. (1976.), koji ima višestruke kontuzije trupa, lom jedne grudne kosti i povrede kičme.

Zbog uviđaja u ulici Hiseta na području Marijin Dvora vlada velika saobraćajna gužva.

Dvije osobe stradale

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić juče je naveo da se u ulici Hiseta broj 11, na Marijin Dvoru obrušila konstrukcija zgrade i da su tom prilikom smrtno stradale dvije osobe, a jedna teže povrijeđena, 

On  je dodao da u tom momentu ne može davati više informacija dok sudski vještaci ne daju konačni nalaz. 

Kako je na kraju potvrdio Fahrudin Solak, direktor FUCZ-a ispod ruševina na svu sreću nema drugih lica. S obzirom da je saobraćajnica prometna strahovalo se da je i neko od slučajnih prolaznika nastradao.

izvor: NAP

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog