Muzika i film

"Kad jaganjci utihnu"

Čuvena rečenica Hanibala Lektora krije tajnu

Legendarna rečenica "Pojeo sam njegovu jetru uz malo boba i lepog kjantija", koju sa ledenim izrazom lica izgovara nevjerovatni Entoni Hopkins u filmu "Kad jaganjci utihnu", krije jednu malu tajnu.

Poremećeni i genijalni ubica Hanibal Lektor u rečenici koja se nalazi na raznim "Top 10 svih vremena" listama se još jednom šali sa detektivkom Klarisom Sterling, ali joj poručuje i da ne uzima lijekove koje mu prepisuju u zatvoru. 

Naime, jedan korisnik Reddita je otkrio da doktor Lektor u zatvoru vjerovatno dobija lijekove iz grupe selektivnih inhibitora monoaminooksidaze (MOAI), koji ne bi trebalo da se kombinuju sa tri stvari - džigericom, mahunarkama i vinom. 

Kao psihijatar, on to vrlo dobro zna, a osim što se šali, šalje i poruku mladoj detektivki koju glumi Džodi Foster da ne uzima lijekove. 

Inače, drugi korisnik je precizirao da u knjizi po kojoj je rađen Oskarom nagrađeni film Lektor kaže da je svoj obrok zalio čašicom amaronea, a ne kjantija. 

"Amarone je vino koje više ide uz džigericu, što pokazuje i Lektorovu sofisticiranost, ali i to koliki je psihopata, jer se postarao da uklopi cijeli obrok. Producenti filma su smatrali da dobar dio publike ne bi znao šta je amarone, pa su se 'prebacili' na vino za koje su svi čuli", navodi on.

 

izvor: Agencije

Komentari
Blog