Vijesti

Čeka se stav Vlade RS po pitanju problema u kojima se nalazi "Kosmos"

Povodom aktuelnih dešavanja vezanih za privredno društvu „Kosmos“ a.d. Banjaluka, oglasilo se i Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva.

U njihovom saopštenju rečeno je da je vršilac dužnosti pomoćnika ministra Milorad Motika, razgovarao danas sa predstavnicima Sindikalne organizacije „Kosmos“ a.d. Banjaluka, koji djeluje u okviru Konfederacije sindikata Republike Srpske, a koji su u štrajku.

Pomoćnik Motika je upoznao predstavnike Sindikalne organizacije i Štrajkačkog odbora o aktivnostima koje sprovodi Ministarstvo u cilju prevazilaženja problema u poslovanju koji su doveli do nezadovoljstva jednog dijela radnika u ovom privrednom društvu.

„Komisija koju je ministar industrije, energetike i rudarstva imenovao 15.01.2015. godine, završila je analizu stanja u privrednom društvu „Kosmos“ a.d. Banjaluka i sačinila detaljnu informaciju koja je upućena Vladi Republike Srpske na razmatranje i usvajanje“, navodi se u saopštenju ovog ministarstva. 

Nakon što Vlada razmotri ovu informacije očekuje se i njihov stav po pitanju preduzimanja aktivnosti i mjera za prevazilaženje problema u kojima se nalazi privredno društvo „Kosmos“ a.d. Banjaluka.

Podsjećamo, radnici Kosmosa su se danas okupili u Parku „Mladen Stojanović“, kako bi izrazili nezadovoljstvo, jer im nisu ispunjena obećanja. Radnicima nisu isplaćene brojne plate, a mnogima nije povezan radni staž još od 2007. godine. 

Kako je najavljeno, radnici će se i dalje okupljati u parku, i nastaviti svoju borbu za osnovna radnička prava.

autor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog