Region

CNN: Hrvatska kao "vila iz bajke"

Najsiromašniji građani Hrvatske od ponedjeljka mogu da predaju zahtjev za otpis dugova, pošto je vlada u Zagrebu nedavno donijela paket mjera za ublažavanje finansijskih teškoća za oko 60.000 socijalno najugroženijih.

Ova vijest privukla je veliku pažnju i interesovanje domaćih i stranih medija, a članak koji se posebno ističe objavljen je na portalu CNN-a. Naime, novinar ovog portala u šaljivom stilu opisuje Vladu Hrvatske kao "vilu iz bajke".

"Zamislite da sretnete dobru vilu koja bi učinila da svi vaši dugovi nestanu. Ovaj scenario iz bajke postaje realnost za oko 60.000 Hrvata sa niskim primanjima, koji se muče sa plaćanjem svojih računa", piše CNN Money uz šaljivu ilustraciju vile koja sa svojim čarobnim štapićem dodiruje Hrvatsku.  

U tekstu se navodi da su se programu "Novi početak", a kojim se predviđa otpis duga za 60.000 najsiromašnijih ljudi u toj zemlji, pridružile brojne banke, telekomunikacioni operateri, energetske kompanije, lokalne samouprave i mnoga druga preduzeća.

Politička analitičarka Otila Dand ocjenjuje da potez i nije tako iznenađujući s obzirom da je Socijaldemokratska partija Hrvatske nedavno izgubila izbore. 

Ona dodaje da će otpis duga podići popularnost ove političke partije uoči parlamentarnih izbora, koji bi trebalo da se održe krajem februara 2016.

autor: Frontal

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog