Vijesti

Izgradnja mosta kod "Incela" u Banjoj Luci počinje u aprilu

Izgradnja novog mosta kod "Incela" na rijeci Vrbanji u Banjoj Luci, koji će povezivati naselje Česma sa ostalim dijelovima grada, počinje u aprilu. Ovo je juče dogovoreno na sastanku predstavnika Savjeta mjesne zajednice Česma i gradskih vlasti.

Kako je rekao predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Miladin Maličević, lokacija za izgradnju novog mosta biće u neposrednoj blizini postojećeg.

Dakle, neće doći do rekonstrukcije "žutog" mosta, već će biti izgrađen potpuno novi. Sadašnji ni izbliza ne ispunjava naše potrebe jer preko njega ne može da prelazi autobus niti se dva automobila mogu mimoići, a poznato je da je nabujali Vrbas odnio most kod "Vitaminke". Projektna dokumentacija za novi most sa dvije kolovozne trake je završena. Potrebna su 2 mil KM za ovu investiciju. Milion će obezbijediti gradske vlasti, dok će ostatak novca dati Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske - objasnio je Maličević.

On je dodao da će od pomenutih sredstava biti rekonstruisana i ulica Ada koja vodi ka novom mostu.

Ulica je u lošem stanju, puna rupa i neravnina, tako da je obnova neophodna. Rekonstrukcija ove ulice planirana je u sklopu radova koji će biti izvođeni na mostu - rekao je Maličević.

Prema njegovim riječima, u toku ove godine iz budžeta grada planirana su sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju mosta kod "Vitaminke".

Mještani naselja Česma nadaju se da će obećanje o izgradnji mosta kod "Incela" biti ispoštovano.

Nasip u Česmi 

Rekonstrukcija nasipa u naselju Česma počeće s početkom građevinske sezone.

Projekat za rekonstrukciju nasipa je završen i ako dozvole vremenski uslovi, početak radova se očekuje u aprilu ili maju - kazao je Miladin Maličević.

Izvor: ekapija
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog