Zanimljivosti

zimski problemi

Mali trikovi

Pripremili smo nekoliko jednostavnih malih trikova koji vam mogu pomoći tokom hladih zimskih dana.

  1. Kada idete na otvoreni stadion ili na neka druga otvorena mjesta gdje mislite da ćete stajati duže vremena u jednom mjestu obavezno ponesite komad kartona i stavite ga pod noge.                                                
  2. Ako vam auto ostaje parkiran na otvorenom, odignite brisače i prekrijte ih kako se ne bi zalijepili za šajbu. Time ćete dodatno produžiti i njihov rok trajanja.

  3. Biciklisti mogu koristiti plastične vezice za gume kako bi lakše prelazili zaleđeno tlo.

  4. Prazan prostor ispod vrata zatvorite sa izolacionim cijevima koje možete naći u skoro svim radnjama elektro-vodo materijala.

  5. Koristite osušenu koru narandže kad palite vatru. Ulje iz kore pomaže pri raspaljivanju vatre, a ugodan miris će se dodatno proširiti po vašoj kući.

  6.  Kako bi spriječili ljepljenje snijega na lopatu, prije nego što počnete da čistite snijeg pošpricajte malo običnog suncokretovog ulja po lopati.

  7. Napravite male džepne grijače. Sašijte male jastučiće koje ćete napuniti rižom. Dobro ušijte i stavite ih u džepove vaših jakni. Zauzimaju malo prostora, a kada se nađete na minusu i zaboravite rukavice uvjerićete se koliko su efektni!

  8. Pošpricajte sirće na šajbu. Pomješajte 3 dcl sirećtne kiseline sa 1 dcl vode i uspite u prazan rasprašivač te poprskajte po šajbi kako bi spriječili formiranje leda na šajbi.

    

  9. Od pranja se pojave male tačkice po džemperima koji onda izgledaju ofucano i staro. Uzmite običan brijač i u par poteza očistite ove tačkice sa svojih omiljenih džempera koji će ponovo izgledati kao novi!     

  10. Za kraj savršen napitak koji će vas grijati tokom hladnih zimskih dana. Pomješajte Nutelu sa mlijekom i stavite u mikrotalasnu i dobićete savršenu toplu čokoladu o kojoj ste uvijek maštali!                                                

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog