Vijesti

MUP KS: Nema elemenata krivičnog djela

Nakon što su juče pripadnici MUP-a KS-a uočili i legitimisali osobu koja je na sebi imala majicu s oznakama koje koristi teroristička organizacija „Islamska država“, Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, potvrdio je za „Avaz“ da je osoba, čiji identitet policija nije otkrila, saslušana, a o svemu je obaviješteno i Tužilaštvo KS u Sarajevu.

Nefić je potvrdio da je policija razgovarala i kako je kazao s „osobama koje poznaju arapsko pismo“, te da je konstatovano da oznake na majici predstavljaju pečat poslanika Muhammeda a.s. 

- Naši službenici obavili su razgovor s tom osobom i obavijestili su tužioca. Obavljen je razgovor i sa osobama koje poznaju arapsko pismo. Naime, radi se o pečatu Božijeg poslanika Muhammeda a.s.  Tužilac je obaviješten o tome i rekao je da nema elemenata krivičnog djela. Obaviještena je i Agencija za istrage i zaštitu, gdje su takođe rekli da se neće uključivati u ovaj slučaj- kazao je Nefić.   

Podsjećamo, čitalac „Dnevnog avaza“ dostavio je fotografije na kojima je vidljiva osoba s majicom na kojoj su arapska slova koja navodno predstavljaju pečat Muhammeda a.s. a koji zloupotrebljava zloglasna teroristička organizacija u Siriji i Iraku i pod kojima čini najgnusnije zločine, poput odsijecanja glava ljudima ili ih žive spaljuje. 

izvor: Avaz

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog