Vijesti

Posebna sjednica Parlamenta Srpske

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmotrena usaglašena izjava Predsjedništva BiH u vezi sa inicijativom EU biće održana danas, a uvodno izlaganje održaće predsjednik Republike Milorad Dodik.

Kako je najavio predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović osim Dodika, na čiji zahtjev je sjednica sazvana, poslanicima bi trebalo da se obrati i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Na posebnu sjednicu pozvani i predsjednici političkih partija.

Usaglašenu izjavu bi do četvrtka, 12. februara trebalo da parafiraju svi predsjednici političkih stranaka .

Predsjedništvo BiH potpisalo je 29. januara izjavu o evropskoj opredijeljenosti i neophodnim reformama BiH na putu ka EU, na inicijativu Velike Britanije i Njemačke.

Prvu verziju izjave o opredjeljenosti političkih lidera u BiH za preduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja BiH EU Predsjedništvo BiH utvrdilo je 31. decembra 2014. godine, ali su lideri SNSD-a, DNS-a i SP-a tražili da izjava mora da poštuje ustavni poredak u BiH, da se jasno naznači šta su čije nadležnosti i da ona ne može da bude bilo kakav osnov za prenošenje nadležnosti sa entiteta na BiH.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog