Banja Luka

Konzulat Srbije obilježava Dan državnosti u Banja Luci

BANJALUKA - Generalni konzulat Srbije u Banjaluci obilježiće danas u ovom gradu Dan državnosti Srbije "Gala koncertom" i takmičenjem u najboljem učeničkom literarnom radu o temi "Srbiji za rođendan".

Na "Gala koncertu" u Banskom dvoru u 20.00 časova nastupiće prvaci Beogradske opere sopran Suzana Šuvaković-Savić, mecosopran Ana Jovanović i bariton Aleksandar Stamatović uz klavirsku pratnju Tatjane Drobin. 

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić pozvao je predstavnike vlasti, političkih partija, te ličnosti iz javnog, kulturnog i vjerskog života Republike Srpske da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje Dana državnosti Srbije, saopšteno je iz Generalnog konzulata. 

Istim povodom, Generalni konzulat Srbije u Banjaluci, u saradnji sa Pedagoškim zavodom Republike Srpske, raspisao je konkurs za izbor najboljeg učeničkog literarnog rada o temi "Srbiji za rođendan". 

Imajući u vidu značaj koji ovaj datum ima, ne samo za građane Srbije, već i za srpski narod u cjelini, Konzulat poziva sve učenike srednjih škola u Republici Srpskoj da u literarnom radu izraze svoja osjećanja i razmišljanja o Srbiji, kao i značaju tog datuma u istoriji. 

Konkurs je nagradnog karaktera, a autor najboljeg rada biće pozvan da rad pročita na svečanosti u Banskom dvoru. 

Dan državnosti Srbije - Sretenje spomen je na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i datum kada je u Kragujevcu 1835. godine donesen prvi ustav moderne srpske države poznat kao Sretenjski ustav. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog