Student Info

Američki kutak BL: Predavanje na temu aktivizma i volonterizma

Kori (Corey) Gonzalez, konzul u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini održaće sutra, 19.2., predavanje na temu “Građanski aktivizam i volontiranje” u prostorijama Američkog kutka u Banja Luci.

Povod njegovog dolaska jeste kampanja "Izazov-izaberi zadatak, budi promjena", koju je pokrenula aktuelna ambasadorka Maurin Kromak (Marueen Cormack). Predavanje počinje u 19 časova, a pozvani su svi mladi kao i ostali zainteresovani.

"Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena" je kampanja koja ima za cilj podstaknuti sve građane Bosne i Hercegovine, a posebno mlade, da se angažuju na projektima u zajednici  tako što će donirati svoje vrijeme, resurse i/ili znanje radi ostvarivanja pozitivnih promjena u svojim zajednicama.  

Obilježavajući 20 godina mira u BiH, cilj izazova je da motiviše20,000 volontera da se u toku 2015. godine uključe u aktivnosti poboljšanja svojih zajednica.

Mogućnosti za volonterske akcije u zajednici su mnogostruke -  od projekata očuvanja životne sredine i akcija čišćenja, pružanja pomoći  ljudima kojima je pomoć potrebna,  mentoringa, kulturnih i zabavnih aktivnosti, ili jednostavno pružanja ruke pomoći  da svoju zajednicu  učinite boljom.  

Ambasada SAD u BiH će istaknuti  izvanredan rad svih organizacija koje će učestvovati u Izazovu na zidu Facebook grupe "Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena", i pozvati predstavnike svih organizacija koje se priključe kampanji  da nam se pridruže na polugodišnjoj proslavi volontera u junu 2015. godine, i/ili završnoj svečanosti  u novembru 2015.godine.

Korak  #1 Učešće je slobodno.  Registrirajte svoju NVO/neformalnu grupu/školu ili  ustanovu na izazov387@gmail.com i postani clan facebook grupe "Izazov" Izaberi zadatak: budi promjena" 

Korak  #2 Izaberite da li želite učestvovati u jednoj akciji ili u cjelogodišnjoj kampanji

Korak  #3 Pokrenite  "Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena"  u svojoj  NVO/neformalnoj grupi/školi ili  ustanovi i motivišete svoje volontere na pozitivni angažman! Javljajte nam se sa informacijama o vašim aktivnostima do 31.5.2015 kako bi bili dio polugodišnje proslave. Postavljajte slike, tekstove i informacije na zidu Facebook grupe Izazov.

Korak  #4 Izaberite  najboljeg volontera/volonterku  do 31.5.2015 za uvrštavanje u  polugodišnju proslavu ili do 15.10.2015.g za završnu svečanost.

Svi najbolji volonteri će biti pozvani  da učestvuju u  polugodišnjoj proslavi volontera u junu 2015. godine, i/ili završnoj svečanosti  koju će organizirati Ambasada SAD u BiH

Za dodatne informacije obratite se na izazov387@gmail.com.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog