Banja Luka

BL: Voda odnijela crvenu mrlju u Vrbasu, uzrok nepoznat

Centar za životnu sredinu je dobio juče informaciju preko svoje Facebook stranice o crvenoj mrlji koja se pojavila u Vrbasu u blizini Rebrovačkog mosta.

“Nakon što smo dobili informaciju i fotografiju, kontaktirali smo gradsku inspekciju i dobili od njih informaciju da će izaći na teren. O izvoru zagađenja i njenom uticaju na sam Vrbas ne možemo da komentarišemo”, istakala je Nataša Crković, predsjednica Centra za životnu sredinu.

Milenko Šajić, portparol Gradske uprave Banja Luka je potvrdio da je gradska inspekcija jutros izašla na teren, ali da je već bilo kasno, odnosno da je tok rijeke odnio fotografisanu mrlju.

“Ono što je najbitnije jeste da inspektori nisu ustanovili nikakvu vrstu zagađenja. Oni su obišli i šire područje oko pomenute lokacije, a obišli su i nekoliko privrednih subjekata u okruženju, kako bi utvrdili da li je tu bilo nekog potencijalnog uzroka. Ni tu nisu otkrili nikakve dokaze. Tako da se ne može utvrditi šta je moglo da prouzrokuje navedenu mrlju u Vrbasu”, dodao je Šajić.

Iz gradske uprave su apelovali na građane da kada god primjete slične pojave što prije obavijeste upravu na telefon 244 444 ili direktno gradsku inspekciju na 244 429, kako bi se blagovremeno moglo reagovati i prikupiti odgovarajući dokazi, a tu su dežurni inspektori da pravovremeno i adekvatno odreaguju. 

Takođe i iz Centra za zaštitu životne sredine su istakli da pozivaju građane i građanke da budu savjesni i da u sličnim situacijama odmah reaguju i pozovu njih ili direktno nadležne institucije.


autor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog